Rozmrazovanie mäsa je častou témou diskusii. V surovom mäse sa množia zdraviu nebezpečné mikroorganizmy. Zmrazené mäso sa rozmrazuje často pod prúdom tečúcej horúcej vody, alebo do misky s horúcou vodou okolo 60°C. Do horúcej vody vložíme uzatvorené vrecko s mäsom. Kuracie mäso stačí rozmrazovať asi 10 minút, hovädzie 20 a bravčové približne 15 minút. Maximálna bezpečná doba rozmrazovania je 45 minút.
Niektorí uprednostňujú preloženie mäsa z mrazničky rovno do chladničky počas noci. Bezpečným spôsobom ako rozmraziť mäso je podľa americkej odborníčky Susan Eksted vloženie zmrazeného mäsa do studenej vody. Takto sa ochráni chuť mäsa, lebo voda lepšie absorbuje teplo než vzduch v chladničke.
Ďalším spôsobom rýchleho rozmrazenia mäsa je použitie špeciálnych rozmrazovacích programov v mikrovlnke. Použitie mikrovlnky je v súlade s bezpečnostnými normami úpravy potravín a nemal by sa prejaviť negatívny vplyv na kvalitu mäsa. Základom ohrevu je kombinácia správnej teploty a času. Napriek špeciálnemu účelu, je táto metóda rozmrazovania zo zdravotného hľadiska sporná. Ďalšie tipy ponúka aj DobryMagazin.sk – obľúbený lifestyle magazín.